luni, 4 noiembrie 2024

Citate favorite (180) -
Cateva idei despre 'noroc'

Ii voi spune "Jocul de luni". A fost gazduit de Zinnaida a aparut sub impulsul
citatelor din carti postate de Ella  si acum a venit randul meu sa-l preiau.
Participarea consta in redarea  unor citate preferate.
”Click&Comment Monday”:
Un schimb de idei, buchete de ganduri, inspiratie si
poate descoperirea esentei
pe care o tot cautam si inca nu am gasit-o!   (Tabelul este la finalul postarii.)

Mi-am propus ca acest joc sa fie complementar postarii de la Fiction Monday
centrat pe cuvantul 'luck' - 'noroc / sansa', pentru ca sunt si alte nuante... si doar
stiti deja ca iubesc nuantele si efectele...

'Norocul este atunci când oportunitatea se întâlnește
cu pregătirea, în timp ce ghinionul este atunci
când lipsa de pregătire se întâlnește cu realitatea'.

'My success was due to good luck, hard work, and support and advice
from friends and mentors. But most importantly, it dependent on me to
keep trying after I have failed.' – Mark Warner

'Succesul meu s-a datorat norocului, muncii grele si suportului si sfatului
prietenilor si mentorilor. Dar cel mai important , este dependent de mine
sa continui sa incerc dupa ce am esuat'.


'Invatati sa recunoasteti norocul atunci cand va
face cu mana, in speranta ca va atrage atentia.'

'Luck has a way of evaporating when you lean on it.'
                                                         ― Brandon Mull
'Norocul are un mod de a se evapora cand te sprijini pe el'.


'Norocul este cand oportunitatea bate
la usa  si  tu raspunzi.'

'Pierderea nu a fost ghinion.
A fost o proasta analiza'.

'Aminteste-ti ca uneori a nu obtine
ceea ce vrei, este un noroc minunat'.


'Luck is largely a matter of paying attention'. - Susan M. Dodd
'Norocul este in mare masura o chestiune de atentie'.

'M-am gandit intotdeauna ca trebuie
sa credeti in noroc ca sa il obtineti'.


Am intalnit persoane care se considerau pur si simplu ghinioniste.  Atunci
cand iti cade felia cu partea unsa cu unt pe covorul nou, este vorba de ghinion?
Sau pur si simplu nu eram prea atenti la ceea ce faceam?
Mie mi-e foarte clar ca totul depinde de cum ne pozitionam fata de evenimentele
traite. Diferenta intre actiune si reactie este uriasa. Aceasta ar  trebui sa fie
o lectie  care sa o fi  invatat in tinerete. Ne-ar  scuti de multe idei eronate.
Din cand in cand este bun un bilant, care sa includa noroacele si ghinioanele,
pentru a intelege ce mai trebuie de corectat in abordarile noastre.
Nu cred ca e pierdere de vreme daca o facem onest. Si poate am ajunge si la
lanturile de evenimente ce au condus spre anumite situatii.
Mai adaug un citat ce spune atat de multe, doar in cateva cuvinte...

'Nu exista limitari, decat daca le creati
voi insiva. Orice este posibil. Esti limitat
doar de propria imaginatie'. (Dolores Cannon)



Pentru moment fac un popas. Si va spun ca tabelul de azi va fi deschis mai mult
timp, noul joc fiind reluat in ianuarie.
Asa ca va spun sa aveti un final de an cu bucurii.


Citate favorite (179) - Verificarea indoielilor

@@@@@@@@@

Daca va place sa mesteriti...
Filmulete cu multe idei interesante!





@@@@@@@@@



























25 de comentarii:

  1. foarte draguta tema pe care ai ales-o Suzana draga! Cel mai tare imi place citatul " 'Norocul este cand oportunitatea bate
    la usa si tu raspunzi.' hahaha cam asa e!
    O saptamâna cât mai agreabila sa ai! Pupici si îmbratisari 😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut si mie si poza este extrem de sugestiva. Problema este ce va face daca nu raspundem... Sau ce vom face noi, dupa aceea!
      Da, cam asa e. Multumesc pentru intrare, draga Carmen.
      Trec mai tarziu sa citesc! Pupici!
      O saptamana minunata si tie!❤️😘

      Ștergere
  2. Cred ca felul in care suntem ... ”dresati” sau indrumati inca din copilarie are o importanta destul de mare in felul in care ajungem sa ne raportam la lume si tot.

    Ma voi referi strict la „noroc/ghinion” ... Ma gandesc la ceea ce ni se inoculeaza de mici, in ideea de a ne face obedienti. Multi considera ca un copil cuminte e unul obedient. Adica sa faca fix ce i se spune ca asa trebuie , ca altfel te bate Dumnezeu, ca vine balaurul cu sapte capete, ca asa e la ora copiilor etc.
    Acum e discutabil cat de mult e pregatit un copil sau un parinte sa fie indrumat sau sa indrume.. si cat de mult /bine si cum se intelege diferenta dintre indrumare si ... dresare. Atunci cand vrei un copi cuminte = obedient, alegi o cale simpla pentru a atinge un scop de moment bine definit care iti va crea confort.Dar pe temen mediu si lung... pretul va fi unul foarte mare.
    Daca vrei insa sa obtii in loc de obedienta, disciplina (care este necesara unui om si este ceva important si deloc nociv, a nu se confunda cu dictatura sau obedienta) atunci trebuie sa ai o implicare, un consum energetiv si o dispozitie de a investi in micul suflet din fata ta. Va fi desigur mai obositor pentru ca va trebui sa eplici si sa te faci inteles de ce anumite lucruri ar trebui facute asa sau nu. Mai mult va trebui sa fii dispus sa iesi tu insuti din cercul impus si sa gandesti foarte bine pasii pe care ii vei urma, sa fii sincer si deschis si pregatit de a sparge sau rupe anumite tipare gresite...

    De ce spun asta. Poate pentru ca am privi cumva altfel norocul si ghinionul... si viata in sine. Exact cum spui si tu, mai clar... fara bruiajele care ne-au limitat, bagat intr-un tipar in care nu incapem...ne-au ciuntit, ne-au ajustat ca sa ne incadram in norma.. si tot asa.

    Ma gandesc la doua lucruri - prima data la supersitii si implicatiile lor (se intampla uneori sa ajungem sa fim terorizati de altii, chiar daca noi avem o minte brici...) mi s-a intamplat intr-o perioada sa fiu terorizata de-a dreptul de martea cu 3 ceasuri rele. :)))) Acum rad, dar atunci efectiv stateam si ma intrebam daca nu o fi pe bune. :)))
    In al doilea rand la puterea sugestiei (si ulterior a autosugestiei). Noi ne nastem intr-o comunitate. Care are atat caracteristicile comune la nivel macro cat si si la micro (familia apropiata). Si acolo suntem „invatati” anumite chestiuni... care ne formeaza. Si voi da un exemplu, pentru ca altfel ar fi de vorbit la nesfasit, probabil :))). Citisem la un moment dat despre un studiu facut pe un grup de chinezi nascuti intr-un an ce fusese decretat cumva ghinionist (nu stiu ce semn zodiacal care implica moartea celor nascuti atunci pe la 40 de ani). De ce e interesant studiul. Cei care au trait in traditia si credinta aceea (la ei in tara, in comunitati care credeau si sustineau aceste lucruri) s-au curatat la varsta indicata. Cei care nu au crescut fiind hraniti cu ideea respectiva, nu au avut nimic. Indiferent daca erau la ei in tara sau in afara. Deci excludem mediul (hrana si aerul, apa, etc).

    Este ideal sa nu se ajunga intr-un loc in care sa fii nevoit sa repari ce a fost stricat, sa vindeci traume, sa parcurgi un lung drum si anevois spre reconectarea cu tine insuti. In vremurile acestea e utopic, ca sa zic asa :))). Toti avem traume, toti am fost ciuntuti, ciopliti si inghesuiti in tipare ce schilodesc sufletul si trupul. La unii a prins norma.. la altii nu prea. In general, aceia si sufera cel mai mult - pentru ca ei sunt constienti ca nu au nicio vina, nu au facut nimic gresit si constientizeaza dureros lipsa de dreptate, de corectitudine. Oricat de intelept ai fi (nu toti putem ajunge la acel grad in care sa nu ne afecteze) si cunoscator al naturii umane, tot ajunge sa te doara si afecteze rautatea, cruzimea si nedreptatea..
    Pentru ca e absurd ce se intampla.. Chiar, uite mi-a venit in minte acum un vers ” totusi ca voi sunt”.... cat de simplu vers... cuprinde totul. (va continua)

    RăspundețiȘtergere
  3. (continuare... ca era prea lung.. haha)


    Cat despre noroc ca si efect al unei cauze (alegeri)... cand e vorba strict despre asta, total de acord, trebuie sa intelegem ca alegerile au implicatii. Si sa invatam (disciplina si scara de valori) sa facem alegeri constiente si responsabile.

    Dar .. ce facem atunci cand „norocul” nu implica un efect al unei cauze (alegeri) care sa depinda de noi personal? Atunci e un pic mai nasol cand suntem direct afectati de alegerile altora, asupra carora evident, nu avem niciun fel de putere. Evident ca cel mai intelept si indicat ar fi sa nu ne consumam pentru lucruri asupra carora nu aveam nicio putere (dar se pune si intrebarea legitima.. oare chiar nu putem fac nimic care sa tina de noi ca sa inclinam cumva balanta inspre mai bine - unde mai bine ne vizeaza pe toti?) Probabil ca aici intram iar pe un teren usor idealo-utopic. Dar nu neaparat nerealizabil, in conditii favorabile - adica, daca oamenii ar invata sa traiasca armonios, fara a se compara la tot pasul, fara invidii si competitii idioate. In sensul de lucru in echipa, competitia fiind doar tu cu tine, ca sa devi mai bun (probabil una dintre cele mai elementare si mari greseli care se fac de cand se naste copilul este sa il compari cu altii... uite la xulescu.. de ce ai face asta? ca nu ajuta pe nimeni. ahhhh sa te uiti la altii si sa te inspiri e cu totul altceva. sa admiri pe cineva si sa iti doresti si tu sa faci un lucru de genul, e cu totul altceva... ).
    Ce bine ar fi daca ne-am stradui sa ne regasim sau sa nu uitam cine suntem noi cu adevarat.. Si daca ne-am folosi energia si timpul intr-un mod creativ-constructiv si nu destructiv.....

    pupici cu drag :)



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am permis un singur raspuns la acest strigat eliberator...
      Am mai spus-o. Sunt lucruri despre care am invatat in alta etapa decat cea in care ar fi trebuit. Sunt muuuulte lucruri pe care parintii nostri si parintii parintilor nostri si tot asa... nu le stiau. Ai citit destui autori pe care i-am citit si eu. Stim cum un copil primeste informatia pana la varsta de sase ani. Practic, buretele mintii lui primeste multe din programele cu care ne luptam ca adulti. Este o informatie pretioasa care ar trebui predata mamicilor viitoare. Este trist, insa sistemul blocheaza anumite informatii. Pot specula de ce, insa nu vreau. Dupa cum si adulti din sistem nu cunosc multe din cele descoperite in ultimii ani. Ma refer mai ales la aspecte ce tin de sanatatea noastra. Aici sunt multe probleme conexe. Am mai spus, sistemul nu ne invata cum sa gandim, cum sa facem conexiuni intre informatiile predate.
      Asta va genera adulti incompleti, din pacate. Oamenii, dupa parerea mea nu stiu sa traiasca armonios. Nu glumesc. Au doar reactii in fata evenimentelor si de multe ori li se pare suficient.
      Efectele acestei atitudini mi se par catastrofale pe termen lung.
      Sistemul in sine genereaza o competitie stupida si copiii sunt vulnerabili si influentabili. Adultii au fost si ei educati la fel. Doar ca acum mai sunt si alte informatii. Deci nu prea mai sunt scuze.
      Tu poti sta fara ganduri un anumit numar de minute? Cred ca merita sa incerci. Sa nu te mai gandesti la cele despre care ai scris. Sunt multe idei care ne preocupa, care ne lovesc, intristeaza, etc. Insa daca le tot rulez in bucla, ce loc mai exista pentru ceva nou, pentru o noua descoperire, o informatie benefica... etc.
      'Ce bine ar fi daca'... Cred ca aceasta expresie e utila atunci cand eu pot face ceva sa schimb lucruri. Daca nu, genereaza un consum de energie fantastic. Porneste de la ideea ca fiecare om are momentul lui cand se intreaba cine este si ce face pe aici.
      Pe mine ma preocupa faptul ca mie nu mi-e clar daca ceea ce fac este cu adevarat ceea ce am primit ca tema in aceasta viata.
      Asa ca sa pornim de la ideea aia: mai putin e mai bine.
      Pupici, draga Rux! Sa fii inspirata in deciziile pe care le iei!❤️😘


      Ștergere
  4. No hay que dejar todo a la suerte, hay también que trabajar, para conseguir nuestro popósito.
    Que tengas una buena semana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. This is the normal way of living, also from my perspective.
      Hugs, Antonia! Happy days! ❤️😘

      Ștergere
  5. Cel mai mult îmi place partea cu "uneori a nu obține ce vrei e un noroc minunat". 😊 Total realism, total optimism. Aaaa! Sigur: nu vom ști niciodată dacă "ghinionul" a fost, de fapt, "noroc" - dar cine ne opreste sa spunem că... "strugurii sunt acri"? 😃 Noroc/ghinion sunt noțiuni perfect... echivoce; nu-mi bat capul, iau lucrurile așa cum vin (mai mult sau mai puțin) 😊

    Un "amendament": nu orice este posibil. "Orice" cuprinde totul - unii ar putea să-și imagineze că pot zbura doar dând din mâini și să încerce, pornind de pe o clădire înaltă. Știu care e ideea, dar am văzut și tâmpiți care au încercat să calce pe jar aprins doar pt că au crezut că au o minte destul de puternica să își controleze corpul. Altfel spus: nu știi niciodată cine citește/aude de-astea și zboară. Să nu merg așa departe: personal, nu voi putea fi in veci balerina! Nu am flexibilitatea necesara, oricâtă imaginație as avea. 😊

    Săptămână minunată îți doresc, Suzana draga! 😘💗 Pupici!
    Spor la felicitări, și succes! 🍀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, este o idee atat de buna! Si nu putem sti, decat dupa ce a trecut ceva timp si observam efectele. Am avea noroc daca acest ecart ar fi limitat. Am trage mai repede concluziile. Nu trebuie sa ne batem capul, doar sa elimininam ideile fixe despre ghinioane. Nu de alta, dar Doamne fereste sa le atragem prin fixatii.
      Am observat si alta data din spusele tale, o ducere la extrem a unor idei. Eu vedeam ultimul citat mai mult intr-un sens mai practic. Sunt lucruri banale pe care le fac mai dificil. Daca ma concentrez pe 'a nu putea', chiar asa va fi. Daca imi propun sa perseverez in a rezolva ceva, apar inevitabil schimbari in bine. Totul este sa ma decid in a actiona. Oricat mi-ar placea sa incalec pe matura si sa zbor, nu cred ca s-ar putea... 😊
      O saptamana faina si tie, Diana draga! Pupici! ❤️😘

      Ștergere
    2. Poate că am exemple extreme, dar extrem e și "oricine poate orice". 😊 Faza cu acei cărbuni încinși e reală... 😔
      Îmi dau seama la ce te referi când scrii despre depășirea limitelor personale, dar știu și faptul că există oameni care au cazut in depresie după ani și ani în care au vrut să-și depășească limitele într-o direcție care, probabil, nu era pentru ei.
      Tu știi că nu poți zbura pe matura 😃 știu și eu, si cei mai mulți oameni, dar... sunt și unii care, e posibil, să-și fi pus la încercare puterea minții încercând să zboare pe matura și au aflat - pe propriile oase 😊 - că nu e posibil.
      Pupici! 💗🌹

      Ștergere
    3. Continui sa cred ca oamenii poate intelege o astfel de idee in sensul ei corect. Nu am intalnit extremele de care vorbesti. Insa poate nu e timpul pierdut. Oricum, abia astept sa citesc cartile lui Dolores. Un astfel de terapeut este fascinant.
      Si miscarile din Matrix sunt si mai fascinante...😃
      Pupici si o duminica placuta, Diana draga!❤️😘

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. I'm glad you say that, Terry!
      Have a fine week ahead, full of joy!

      Ștergere
    2. Dear Suzana,
      I don't have a quote for you, but I enjoyed reading your collected quotes about good luck!
      All the best from Austria, Traude
      https://rostrose.blogspot.com/2024/11/weltreise-2024-8-station-new-york-new.html

      Ștergere
    3. I'm glad you enjoyed my collection for... good luck!
      All the best from Bucharest, dear Traude!❤️😘

      Ștergere
  7. ”Norocul e prea puțin și lumea e prea multă” Ion Luca Caragiale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La buna reauzire, draga Zina! Mai era ceva in acest spirit al ideii lui Caragiale. Coeficientul de inteligenta este o constanta, desi populatia este in crestere... Insa nu ma pot abtine sa spun, ca norocul ni-l si facem.Si se pare ca nu prea avem metodele potrivite! Sau nici macar nu se prea intelege ce inseamna cu adevarat a avea noroc!
      Seara buna si un weekend linistit!❤️😘

      Ștergere
  8. "Norocul e când oportunitatea bate la ușă și tu răspunzi". M-am idetificat cu acest citat. Consider că dacă dai cu piciorul în oportunitățile care îți ies în cale, nici parte de noroc nu mai poți avea.

    Interesante citate ne-ai cules și de data asta, Suzana! Mulțumesc!😇

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu totii cred ca avem astfel de experiente, pe care le-am lasat la o parte, fara sa realizam ca inlaturam si norocul atasat lor.
      Multumesc, Stef. O luna decembrie cu oportunitati pe placul tau!

      Ștergere
  9. Îmi plac toate!
    O săptămână rodnică!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La buna reauzire, Daurel! Zile rodnice si
      la tine! Sa fii bine!

      Ștergere
  10. Bună, dragă Suzana! Am citit cu interes citatele selectate de tine despre noroc. Cel mai mult mi-a plăcut acesta: 'Norocul este cand oportunitatea bate la usa si tu raspunzi.' Câte ocazii am ratat în viață pentru că nu am avut curajul să răspund acestei bătăi la ușă! Pe de altă parte cred că norocul e ceea ce face diferența între un ratat și un perdant. După părerea mea ești ratat din propria vină, dar ești perdant din cauza unor motive exterioare care nu depind de tine. De exemplu o boală te face perdant, nu ratat.

    Mi-a plăcut comentariul amplu al lui Rux Copilărim și răspunsul pe care i l-ai dat.

    Îți scriu să te anunț că s-au adunat 10 revelații în sepia și că te rog să lași jocul deschis încă vreo două zile ca să pot include și postarea mea.

    Te îmbrățișez sau, cum atât de frumos spun moldovenii noștri de peste Prut, te cuprind.
    <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti lasasem un mesaj pe telefon. Abia acum am ajuns pe aici.
      Tabelul este deschis pana la sfarsitul lunii. Se vede numarul de zile sub tabel. Legat de gandul lasat ma gandeam si la alt aspect, cel ce tine de probleme de sanatate, ce nu depind de noi. Chiar tu spuneai, de anumite incercari la care suntem supusi. Uneori, ma intreb daca nu cumva problemele pe care le avem, sunt un fel de impulsuri pentru un scop rezervat noua. Este greu sa ne dam seama de acest lucru, mai ales cand nu credem ca ar fi posibil asa ceva.
      Este un subiect complicat.
      Imbratisari si te astept cu noile minuni!❤️😘

      Ștergere
  11. Sunt de acord că problemele ne ajută să ne testăm limitele, altfel am rămâne într-o stare de autosuficiență care nu e de dorit. Acum voi citi și ce mi-ai trimis pe telefon. Azi postez noile revelații în sepia. Yupiii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar nu am cati oameni gandesc cu adevarat asta. Insa cred ca este o idee importanta. Imi place acest 'Yupiii'. Este o bucurie exploziva!
      Pupici si seara buna, draga Roxana!❤️😘

      Ștergere