cand frigiderul era un spatiu cam pustiu si rece! Bineinteles ca in caz extrem, o omleta cu legume se poate transforma intr-o simpla omleta ...
Omleta cu ardei, dovlecel si ceapa |
Aventura incepe cu taiatul legumelor ce le aveti prin frigider:
De exemplu : ardei, dovlecel si ceapa. Sau poate preferati prazul in loc de ceapa.
Sau doar una din legume. Dupa inspiratie, timp si dotari.
Pregatim o tigaie cu putin ulei sau ghee. Daca mi-ati mai vizitat blogul, poate v-ati dat seama ca sunt "fan" ghee! Incalzim putin tigaia si punem legumele taiate. O acoperim cu un capac pentru ca legumele sa fie inabusite si nu prajite.
Acum vine partea care imi place cel mai mult: mirodeniile.
Creez un amestec aromat pe care il presar peste legume:
sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel (crema), turmeric. Si mai pun cativa
catei de usturoi taiati bucatele.
Crema de patrunjel este ceva nou si pentru mine:
Am avut doua legaturi mari de patrunjel. Cum aveam deja uscat, am incercat ceva nou:
L-am mixat cu ulei de masline si sare si l-am pus in frigider, intr-un borcan. Parca isi patreaza
altfel aroma.
Intre timp, pregatim oule intr-un vas.
Le batem bine, cu putin marar (daca ne place). Pentru ca omleta sa fie mai pufoasa, putem pune putina apa minerala, daca avem la indemana.
Cand legumele s-au inmuiat, turnam ouale peste ele. Amestecam si le mai tinem putin.
Si omleta cu legume este gata!
Pofta buna !
Update: Introduc aceasta postare pe blogul Iulisei, la rubrica "Buna dimineata Soare!".
Ii multumesc pentru gazduire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu