Floare de Colt : aprilie 2014

duminică, 27 aprilie 2014

Felicitare de Paste

Cu aceasta felicitare particip la Concursul Felicitarilor de Paste, de pe site-ul www.felicitarihandmade.com.




Accesoriile pentru realizare se pot vedea in poza urmatoare: stante, banda scotch cu model, hartie colorata, hartie cu imprimeu floral,carioca aurie si metalizata.



joi, 24 aprilie 2014

Felicitare de primavara

Aceasta este lucrarea mea pentru: "Felicitari calatoare IV - *Primavara*  ",
de pe site-ul Provocarilor Verzi.





- Floarea presata este de la o orhidee. Este lipita si lacuita.



                                                  Miracolul naturii este de neegalat !

miercuri, 23 aprilie 2014

Suport de creioane cu lalele

Aceasta este o alta mica lucrare pentru tema: "Lalele", in cadrul rubricii: "Ati pierdut o 
provocare?", de pe site-ul Provocarilor Verzi.


Pentru a tine impreuna creioanele colorate sau pixurile imprastiate pe masa am facut un mic suport decorat cu lalele stilizate din fetru.


- Am taiat dintr-o cutiuta de plastic, un cilindru de latime ~ 3 cm. ( diametru ~4 cm)


- Pe exterior si interior am lipit fasii de fetru, acelasi fetru ca si pentru florile stilizate.


- Pe exterior am lipit cele doua lalele  si un triunghi colorat portocaliu.

Si astfel avem un mic suport de creioane, ce ne coloreaza masa de lucru !

duminică, 20 aprilie 2014

Drob


Drobul pentru masa de Paste:


Ce mi-a trebuit:
-  maruntaie de miel ( o caserola de aproximativ 700 gr.);
- 3 legaturi de ceapa verde;
- 3 legaturi de marar;
- 6 oua;
- prapur; 
- mixul meu de condimente: sare, piper, cimbru, rozmarin, busuioc
                                             (amestecul sa incapa intr-o lingurita);
 Cum am facut drobul:
1. Fierbem un ou pentru ornat.
2. Calim maruntaiele in putin ulei cu apa.
3. Le maruntim impreuna cu ceapa si mararul (cu un aparat de maruntit sau tocate cu un cutit).
4. Adaugam 4 oua intregi si condimentele si amestecam bine.
5. Intr-o tava potrivita in care am pus hartie de copt, potrivim prapurul si turnam compozitia.
    Introducem tava in cuptorul preincalzit.
Prapur

6. Dupa ~15 minute, turnam peste drob un ou batut bine, pentru crusta, si ornam cu feliute de
    ou fiert.
7. In total, lasam drobul in cuptor cam 40-45 minute.
    Daca observam ca prapurul se umfla, il intepam cu o furculita.
8. Drobul se taie dupa ce se raceste.

    Pofta buna !

Si daca va tenteaza o reteta de pasca fara faina, o gasiti aici!
Si, impreuna cu un cos cu oua, meniul este complet!




Pasca fara faina


Pasca fara faina

Aceasta este o reteta de pasca fara faina, pe care am preluat-o din site-ul: www.bucataras.ro.
Ca prima experienta, cred ca mi-a reusit destul de bine. Asa ca va impartasesc etapele de
realizare ( cu mici modificari fata de reteta originara). Pe site se gaseste si un filmulet foarte sugestiv.
Ce mi-a trebuit:

- 4 oua
- 1 kg branza de vaci
- 100 de grame stafide (eu le-am inmuiat cam o ora in putin rom;
                                      in reteta originara mai sunt ca variante: apa calda sau cherry)
- 145 gr. zahar; (cred ca aceasta cantitate se poate micsora daca vrem  sa fie o pasca mai putin
                          dulce)
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 40 gr. gris ( aceasta cantitate se poate mari daca branza este mai apoasa );
- o jumatate de lamaie;
- un  sfert de lingurita de sare;

Cum am facut pasca:
1. Separam galbenusurile de albusuri in doua boluri.
2. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce se obtine o crema:
3. Adaugam branza de vaci  si continuam sa omogenizam amestecul.
4. Punem grisul, zeama de la jumatatea de lamaie si stafidele scurse si amestecam bine.
5. Peste albusuri adaugam sarea si le batem pana cand obtinem o spuma tare.
  6. Peste amestecul de la punctul 4, punem albusurile batute. Le adaugam in cateva transe si   
      amestecam lent cu o spatula.

7. Turnam amestecul intr-o tava in care am pus hartie de copt si o introducem in cuptorul incalzit 
     in prealabil.
     ( tava se poate unge cu unt si tapeta cu faina, dar eu am preferat hartia )
8. Cam dupa 50 de minute pasca se rumeneste. Se inchide focul si se mai lasa inca vreo 
    10 minute.
    
9. Se scoate apoi din cuptor, pudrandu-se cu zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.
    Numai atunci se poate taia.

Pofta Buna !



sâmbătă, 19 aprilie 2014

Iepuras coconas



Va mai aduceti aminte de poezioara: "Iepuras coconas"?
Eu recunosc ca o uitasem, dar mi-a amintit-o mama mea. Care si ea, l-a randul ei, nu-si mai amintea decat prima strofa:
                               Iepuras coconas
                               A fugit peste imas
                               Si s-a dus colo sus
                               Intr-o tufa s-a ascuns!


Si pentru ca nu putea sa o lase asa, neterminata, a facut o completare pe care o scriu aici:
                           
                              Acum rontaie tacticos
                              Morcovul si o crenguta,
                              Daruite de-o fetita.
                              Care stie,
                              De la bunicul ei sfatos,
                              Ca, daca dintii nu-si toceste,
                              Dintii lui prea lungi
                              Vor creste.
                              Dar, la altceva gandeste.
                              A vazut un cos cu oua.
                              Rosii.
                              Cu atentie-si priveste
                              Blanita lui, alba ca neaua.
                              Oare cum iar sta cu alta?
                              Deodata, isi aminteste,
                              Ce-a vazut, de s-a crucit.
                              Cum sarmanele cochete,
                              Cap in cap au fost ciocnite,
                              De meseni care spuneau,
                              Ca: “Hristos a inviat!”
                              Apoi, le-au si despuiat,
                              Continutul l-au mancat,
                              Cojile le-au aruncat.
                              Atunci, la ce le-a folosit,
                              Coaja de si-au inrosit?
                              Iepurasul cu-o ureche
                              Isi atinge blana veche.
                              Si gandeste iepureste:
                           Vai de cine isi doreste
                              Ce nu i se potriveste !

 

vineri, 18 aprilie 2014

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Ochiuri

Spre amuzamentul familiei sau Ochiuri cu ghee si turmeric.




In tigaie, am pus la incalzit putina ghee.   
Cand s-a topit, am pus putin turmeric, o planta aromatica foarte interesanta din punct de vedere medical, dar si foarte galbena! 
Apoi, am adaugat ouale, cu atentie, pentru a ramane intreg galbenusul.
Si, daca avem noroc, ne amuzam un pic, inainte de a lua masa!
     Pofta buna ! 

      

duminică, 6 aprilie 2014

Lalea mov



Aceasta este lucrarea mea pentru tema: "Lalele", in cadrul  rubricii:"Ati pierdut
o provocare?
", de pe site-ul
Provocarilor Verzi.

 




 Tutorial realizare:
- floarea: formata din petalele unei lalele mov, presate;
               truc: petalele le-am lipit pe o bucatica de hartie, pentru a fi mai usoara pozitionarea  
                          finala; apoi, pe aceasta, am lipit-o pe cartonul de baza; 

 
- codita: sfoara invelita in hartie creponata;


 
 - frunzele: hartie creponata: cate trei benzi de ~10cm lungime;
                 observatie: benzile, prin suprapunere, au generat diferente de culoare verde, pe 
                                    frunze.



- fondul este un alb acrilic perlat;
- dupa lipire, am acoperit floarea cu lac, pentru protectie si luciu;
- cartonul cu floarea, l-am lipit pe un alt carton maro, pentru efect de contur;
- cele patru floricele pe colturi sunt realizate cu o stanta;
- bordura rosie este realizata cu un "perlen pen";

Astfel, laleaua mea mov a capatat o a doua viata !  

 In incheiere, sper sa va incante  acest frumos buchet de lalele rosii! 






Sau poate o frunza uscata, transformata:



 

marți, 1 aprilie 2014

Metamorfoza unei frunze


Punct focal




O frunza uscata, 
                           ascunsa intr-o carte, 
                                                            a iesit la iveala.
                                                                                       Transformarea s-a petrecut repede,
 pentru ca ne-am dorit-o amandoua!