Floare de Colt : Pasca fara faina

duminică, 20 aprilie 2014

Pasca fara faina


Pasca fara faina

Aceasta este o reteta de pasca fara faina, pe care am preluat-o din site-ul: www.bucataras.ro.
Ca prima experienta, cred ca mi-a reusit destul de bine. Asa ca va impartasesc etapele de
realizare ( cu mici modificari fata de reteta originara). Pe site se gaseste si un filmulet foarte sugestiv.
Ce mi-a trebuit:

- 4 oua
- 1 kg branza de vaci
- 100 de grame stafide (eu le-am inmuiat cam o ora in putin rom;
                                      in reteta originara mai sunt ca variante: apa calda sau cherry)
- 145 gr. zahar; (cred ca aceasta cantitate se poate micsora daca vrem  sa fie o pasca mai putin
                          dulce)
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 40 gr. gris ( aceasta cantitate se poate mari daca branza este mai apoasa );
- o jumatate de lamaie;
- un  sfert de lingurita de sare;

Cum am facut pasca:
1. Separam galbenusurile de albusuri in doua boluri.
2. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce se obtine o crema:
3. Adaugam branza de vaci  si continuam sa omogenizam amestecul.
4. Punem grisul, zeama de la jumatatea de lamaie si stafidele scurse si amestecam bine.
5. Peste albusuri adaugam sarea si le batem pana cand obtinem o spuma tare.
  6. Peste amestecul de la punctul 4, punem albusurile batute. Le adaugam in cateva transe si   
      amestecam lent cu o spatula.

7. Turnam amestecul intr-o tava in care am pus hartie de copt si o introducem in cuptorul incalzit 
     in prealabil.
     ( tava se poate unge cu unt si tapeta cu faina, dar eu am preferat hartia )
8. Cam dupa 50 de minute pasca se rumeneste. Se inchide focul si se mai lasa inca vreo 
    10 minute.
    
9. Se scoate apoi din cuptor, pudrandu-se cu zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.
    Numai atunci se poate taia.

Pofta Buna !



2 comentarii :

  1. Chiar ca sunt asemanatoare, branza este mai multa si ai rumenit-o mai mult decat am facut eu. Trebuie sa incerc si eu varianta, facem schimb inter-bloggingo-culinar, hihi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu!
      Mi-a placut reteta mai ales ca nu contine faina. E tare buna, doar ca e cam moale.
      Dar cred ca merita efortul. Decat alte prostioare din oras... :)
      O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere