Carmen a redeschis jocul 'Reflexii in oglinda', preluandu-l de la Sorin,
Este o alta modalitate de a impartasi descoperiri speciale!
interesant. Spre deosebire de celelalte fructe, este un pic mai complicat de
realizat. Adica procedura dureaza mai mult !
- Am pus fructele intr-o oala cu apa, depasindu-le cam cu doua degete
si le-am fiert la foc mic, pana cand fructelor li s-a crapat coaja.
Am si verificat daca sunt moi, doar sa fiu sigura.
pulpa de samburi, utilizand o sita si o lingura de lemn cu care striveam coarnele.
Aceasta operatie am facut-o in doi pasi. Poza anterioara reflecta primul pas.
Nu cred ca samburii pot fi curatati manual din prima.
-Pentru a continua desprinderea pulpei, am mai incalzit apa si am turnat
peste samburi, reluand operatiunea printr-o alta sita, pe care o vedeti
mai jos.
Am spalat niste samburi si cele doua etape au fost suficiente. Acum ma intreb
la ce proiect sa-i folosesc! 😊
- Am adaugat zahar, cam 800 gr. si abia acum am intrat in zona cunoscuta.
Insa a trebuit sa schimb vasul, pentru ca lichidul mi s-a parut periculos
de aproape de margine si nu stiam comportamentul.
-In ultima imagine este finalul fierberii. Am verificat tot cu picatura,
adica in mod clasic.
Pentru ca au iesit si poze sclipicioase, m-am hotarat sa pun reteta si la jocul
reflexiilor. Daca mai aveti intrebari, va raspund in comentarii.
Cu siguranta sunt si alte retete, insa nu am apucat sa mai caut.
Sunt curioasa daca voi aveti experiente pentru un astfel de gem!
Reflexii (126) |
@@@@@@@@@
Nu stiu daca se potriveste acum, insa imi place sa-l ascult pe Tolle!
Si ceva de experimentat, daca aveti dispozitie: