Blogul entuziast al experientelor interesante!
Charles Kingsley: "...tot ce ne trebuie pentru a fi fericiti este sa fim entuziasmati de ceva. /
...all we need to make us really happy is something to be enthusiastic about."
This game is hosted by Vinitha Dileep, on her blog 'Reflections' and I discovered it on Esha's blog. This time the word prompt is 'BELONG'.
'Cel mai important lucru in lume este sa stii cum sa iti apartii'.
The first thought that came to my mind when I saw the word 'belong', it was that I'd like, in this life, to have an answer to a question that sometimes comes up, especially when I read some science fiction books, or something about the mysteries of the life, of the earth, of the universe, of our inner powers. I don't know what happened and when, that we no longer have memories of our own journey and of our celestial origin and we always have to rediscover ourselves. I think that if not knowing from where I really belong, is somehow sad, but I keep hoping that I will discover a way to find an answer that I can understand.
'Nu te forta sa te incadrezi unde nu apartii'.
Primul gand care a tasnit atunci cand am vazut cuvantul, a fost ca mi-as dori ca in aceasta viata sa am un raspuns la o intrebare ce apare uneori, mai ales cand citesc ceva SF, sau cate ceva despre misterele vietii, ale pamantului, ale universului, ale puterilor noastre interioare. Nu stiu ce s-a intamplat si cand, de nu mai avem amintiri despre propria calatorie si despre originea noastra celesta si mereu trebuie sa ne redescoperim. Cred că dacă nu știu de unde aparțin cu adevărat, este oarecum trist, dar continui sa sper ca voi gasi o cale de a afla un raspuns pe care sa-l pot intelege.
'In ochiul pisicii, toate lucrurile apartin pisicii'.
Ii voi spune "Jocul de luni". A fost gazduit deZinnaida, a aparut sub impulsul citatelor din carti postate de Ella si acum a venit randul meu sa-l preiau. Participarea consta in redarea unor citate preferate. ”Click&Comment Monday”: Un schimb de idei, buchete de ganduri, inspiratie si poate descoperirea esentei pe care o tot cautam si inca nu am gasit-o! (Tabelul este la finalul postarii.)
'Arta este o reprezentare concreta a celor mai subtile sentimente ale noastre'.
'Minciunile pe care ni le spunem noua insine, sunt cele mai subtile dintre minciuni'.
'Subtilitatea naturii este mai mare de multe ori decat subtilitatea simturilor si a intelegerii'.
'Acesta este un adevar subtil. Orice ai iubi, esti.'
'Natura este mereu mai subtila, mai complicata, mai eleganta, decat suntem in stare sa ne imaginam'.
'In fotografie exista o realitate atat de subtila incat devine mai reala decat realitatea.'
'Viata este atat de subtila cateodata, incat abia te observi ca mergi prin usile pe care te-ai rugat candva sa se deschida'.
'Acceptarea seamana cu o stare pasiva, dar in realitate aduce ceva cu totul nou in aceasta lume. Acea pace, o energie subtila, vibratie, este constienta.'
'Avem un corp, dar avem si un corp subtil, un corp de energie care seamana cu corpul nostru fizic. Corpul fizic subtil este alcatuit din energie, din lumina care vibreaza la o rata foarte mare astfel incat ochii fizic umani nu il pot vedea'.
Acest cuvant nu a aparut asa, din neant. S-a prelins in postarea anterioara, din titlul autorului Jacques Martel: 'Marele Dictinar al bolilor si afectiunilor - Cauzele subtile ale imbolnavirilor'. Este un subiect pe care il consider nu doar interesant, dar il vad si ca pe un posibil generator de solutii. Acestea insa ar presupune sa ne analizam si sa observam atent cauze si efecte, deoarece "ar putea exista o legatura intre emotii, ganduri si boli... ... Simplul fapt de a sti de unde provine starea mea de rau sau boala mea, poate sa aduca schimbari in corpul fizic... Ceea ce mi s-a parut deosebit a fost ideea tehnicii de care nu auzisem pana acum, cea de "pronuntare monosilabica ritmica si secventiala". Speram sa gasesc ceva in plus despre ea, insa negasind, redau textul din carte: "Trebuie sa iau textul unei afectiuni si sa il citesc silaba cu silaba, cu o durata de cel putin o secunda pentru o silaba"... Ceea ce trebuie inteles mai intai, este faptul ca daca citesc mai repede, cu atat mai mult lectura se va situa la nivelul mentalului meu, in capul meu. Cu cat citesc mai lent, cu atat mai mult lectura va fi in contact cu centrul de energie al inimii, de asemenea numita chakra inimii." ...Facand acest exercitiu, se poate activa'memoria emotionala' si este posibil ca o parte din emotii sa fie vindecate in iubirea existenta in inima. Suna complicat? Poate ca nu, daca intelegem cu adevarat puterile noastre. Citind asa ceva, ma intreb cum se simte o rugaciune rostita in felul acesta si daca nu cumva devine mai puternica!
This game is hosted by Vinitha Dileep, on her blog 'Reflections' and I discovered it on Esha's blog. This time the word prompt is 'FREE', connected with 'WRONG', from the game I've missed.
'Nu exista un moment gresit sa faci un lucru corect'.
Some time ago I felt the need to listen to Eckhart Tolle again, in a way that I have practiced before, from lecture to lecture, while I was busy with some mundane, but time-consuming activities. 😊
He spoke in a way as if he was addressing to me, even though I knew that I was listening to a recording from another time and another space. Every time, hearing his words, I discover something wrong, that needs to be corrected - adjusted. And this happens in an incredible naturalness, which it has the power to enthuse me every time, generating a kind of liberation.
I like how he talks about the 'spaces' between thoughts and that we are advised to discover and widen them, because there, manifestation phenomena can take place. Of course, this also means a lot of perseverance, but this idea no longer scares me,
because it is natural towards any target. He speaks clearly and with a special cadence, which reminded me another idea, new to me.
In Jacques Martel's book, 'The Great Dictionary of Diseases and Conditions - The Subtle Causes of Illnesses', there is referred a technique of speaking the text about a disease, syllable by syllable, each lasting at least a second. The slower the reading, the more it will go beyond the mind and it will be in contact with the energy center of the heart.
I find it incredible how Tolle's lectures identify what is wrong and in doing so, somehow generate the solutions to resolve it and become free...
"Teoria 'Lasa-i', m-a invatat cum sa nu ma stresez despre ceea ce nu pot controla si sa ma concentrez asupra a ceea ce pot: eu insami. Nu m-am simtit niciodata atat de libera in viata mea".
Cu ceva timp in urma, am simtit nevoia sa-l reascult pe Eckhart Tolle intr-un mod pe care l-am mai practicat, din prelegere in prelegere, in timp ce ma ocupam de niste activitati banale, insa consumatoare de timp.😊 Vorbea intr-un fel de parca mi se adresa, chiar daca stiam ca ascult o inregistrare din alt moment si alt spatiu. De fiecare data, auzindu-i cuvintele, mai descopar cate ceva gresit, ce trebuie corectat - ajustat. Si acest fapt se petrece intr-un firesc incredibil, ce are forta sa ma entuziasmeze de fiecare data, generand un fel de eliberare. Imi pace cum vorbeste despre 'spatiile' dintre ganduri si pe care suntem sfatuiti sa le descoperim si largim, pentru ca acolo pot avea loc fenomene de manifestare. Bineinteles ca asta inseamna si multa perseverenta, insa nu ma mai sperie ideea asta, pentru ca este firescul spre orice tinta. Vorbeste clar si cu o cadenta speciala, ce mi-a adus aminte de o alta idee, noua pentru mine. In cartea lui Jacques Martel, ' Marele Dictionar al bolilor si afectiunilor - Cauzele subtile ale imbolnavirilor', se vorbeste despre o tehnica de a rosti textul despre o afectiune, silaba cu silaba, fiecare durand cel putin o secunda. Citirea, cu cat este mai lenta, va trece dincolo de minte si va fi in contact cu centrul de energie al inimii.
Mi se pare incredibil cum prelegerile lui Tolle identifica ceea este gresit si facand asta, genereaza cumva si solutiile pentru rezolvare si a putea deveni liberi...
'Nu este gresit sa fii diferit. Uneori este dificil, dar nu este gresit.'