Blogul entuziast al experientelor interesante!
Charles Kingsley: "...tot ce ne trebuie pentru a fi fericiti este sa fim entuziasmati de ceva. /
...all we need to make us really happy is something to be enthusiastic about."
This game is hosted by Vinitha Dileep, on her blog 'Reflections' and I discovered it on Esha's blog. This time the word prompt is 'FADE'.
'Ceea ce este real nu se estompeaza'.
Something always fades around us! A memory, an emotion, an image, a color, a life, the light of a star,
a sound that loses its intensity, a relationship, a plant... This phenomenon, natural or provoked, is part of our lives and regardless of whether we think about it or not, it takes place and
influences us in various ways and with different intensities, depending on our sensitivities, intuitions and imagination.
But what I feel really makes sense in our journey is to always seek the truth. Because only it is the essential ingredient for any recipe for life we want to create. It has no substitute and does not fade. But sometimes it hides or is hidden. I consider both options. And even if the unknowns increase in this way, the journey of its discovery is all the more fascinating and worth undertaking in order to have a recipe for success...
'Frumusetea paleste, dar spiritul este pentru totdeauna'.
Mereu paleste cate ceva prin preajma noastra! O amintire, o emotie, o imagine, o culoare, o viata, lumina unei stele, un sunet ce isi pierde din intensitate, o relatie, o planta... Acest fenomen, natural sau provocat, este parte a vietii noastre si indiferent daca ne gandim sau nu, el are loc si ne influenteaza in variate feluri si cu intensitati diferite, functie de sensibilitatile, intuitiile si imaginatia noastra. Ceea ce insa simt ca are cu adevarat sens in calatoria noastra, este sa cautam mereu adevarul. Pentru ca doar el este ingredientul esential pentru orice reteta de viata am vrea sa cream. Nu are inlocuitor si nu se estompeaza. Insa uneori se ascunde sau este ascuns. Iau in calcul ambele variante. Si chiar daca necunoscutele sporesc in felul acesta, calatoria descoperirii lui este cu atat mai fascinanta si merita a fi realizata pentru a avea o reteta de succes...
'Uneori prea multe minciuni estompeaza frumusetea adevarului'.
Just a trick for obtaining a background for writing a message. Doar un truc pentru a obtine fundalul pentru a scrie un mesaj.
This game is hosted by Vinitha Dileep, on her blog 'Reflections' and I discovered it on Esha's blog. This time the word prompt is 'BELONG'.
'Cel mai important lucru in lume este sa stii cum sa iti apartii'.
The first thought that came to my mind when I saw the word 'belong', it was that I'd like, in this life, to have an answer to a question that sometimes comes up, especially when I read some science fiction books, or something about the mysteries of the life, of the earth, of the universe, of our inner powers. I don't know what happened and when, that we no longer have memories of our own journey and of our celestial origin and we always have to rediscover ourselves. I think that if not knowing from where I really belong, is somehow sad, but I keep hoping that I will discover a way to find an answer that I can understand.
'Nu te forta sa te incadrezi unde nu apartii'.
Primul gand care a tasnit atunci cand am vazut cuvantul, a fost ca mi-as dori ca in aceasta viata sa am un raspuns la o intrebare ce apare uneori, mai ales cand citesc ceva SF, sau cate ceva despre misterele vietii, ale pamantului, ale universului, ale puterilor noastre interioare. Nu stiu ce s-a intamplat si cand, de nu mai avem amintiri despre propria calatorie si despre originea noastra celesta si mereu trebuie sa ne redescoperim. Cred că dacă nu știu de unde aparțin cu adevărat, este oarecum trist, dar continui sa sper ca voi gasi o cale de a afla un raspuns pe care sa-l pot intelege.
'In ochiul pisicii, toate lucrurile apartin pisicii'.
Ii voi spune "Jocul de luni". A fost gazduit deZinnaida, a aparut sub impulsul citatelor din carti postate de Ella si acum a venit randul meu sa-l preiau. Participarea consta in redarea unor citate preferate. ”Click&Comment Monday”: Un schimb de idei, buchete de ganduri, inspiratie si poate descoperirea esentei pe care o tot cautam si inca nu am gasit-o! (Tabelul este la finalul postarii.)
'Arta este o reprezentare concreta a celor mai subtile sentimente ale noastre'.
'Minciunile pe care ni le spunem noua insine, sunt cele mai subtile dintre minciuni'.
'Subtilitatea naturii este mai mare de multe ori decat subtilitatea simturilor si a intelegerii'.
'Acesta este un adevar subtil. Orice ai iubi, esti.'
'Natura este mereu mai subtila, mai complicata, mai eleganta, decat suntem in stare sa ne imaginam'.
'In fotografie exista o realitate atat de subtila incat devine mai reala decat realitatea.'
'Viata este atat de subtila cateodata, incat abia te observi ca mergi prin usile pe care te-ai rugat candva sa se deschida'.
'Acceptarea seamana cu o stare pasiva, dar in realitate aduce ceva cu totul nou in aceasta lume. Acea pace, o energie subtila, vibratie, este constienta.'
'Avem un corp, dar avem si un corp subtil, un corp de energie care seamana cu corpul nostru fizic. Corpul fizic subtil este alcatuit din energie, din lumina care vibreaza la o rata foarte mare astfel incat ochii fizic umani nu il pot vedea'.
Acest cuvant nu a aparut asa, din neant. S-a prelins in postarea anterioara, din titlul autorului Jacques Martel: 'Marele Dictinar al bolilor si afectiunilor - Cauzele subtile ale imbolnavirilor'. Este un subiect pe care il consider nu doar interesant, dar il vad si ca pe un posibil generator de solutii. Acestea insa ar presupune sa ne analizam si sa observam atent cauze si efecte, deoarece "ar putea exista o legatura intre emotii, ganduri si boli... ... Simplul fapt de a sti de unde provine starea mea de rau sau boala mea, poate sa aduca schimbari in corpul fizic... Ceea ce mi s-a parut deosebit a fost ideea tehnicii de care nu auzisem pana acum, cea de "pronuntare monosilabica ritmica si secventiala". Speram sa gasesc ceva in plus despre ea, insa negasind, redau textul din carte: "Trebuie sa iau textul unei afectiuni si sa il citesc silaba cu silaba, cu o durata de cel putin o secunda pentru o silaba"... Ceea ce trebuie inteles mai intai, este faptul ca daca citesc mai repede, cu atat mai mult lectura se va situa la nivelul mentalului meu, in capul meu. Cu cat citesc mai lent, cu atat mai mult lectura va fi in contact cu centrul de energie al inimii, de asemenea numita chakra inimii." ...Facand acest exercitiu, se poate activa'memoria emotionala' si este posibil ca o parte din emotii sa fie vindecate in iubirea existenta in inima. Suna complicat? Poate ca nu, daca intelegem cu adevarat puterile noastre. Citind asa ceva, ma intreb cum se simte o rugaciune rostita in felul acesta si daca nu cumva devine mai puternica!