1. Reteta de tahini:
Ingrediente: - 200 grame susan (l-am luat de la plafar);
- ~6 linguri de ulei de masline;
- 1/2 lingurita de sare.
Intr-o tigaie antiaderenta, incalzita la foc mediu, am pus susanul, mestecandu-l
mereu pentru a nu se prinde. Am terminat cand semintele devin aurii.
Puteti vedea in imagine diferenta de culoare. Am citit ca susanul prea prajit devine
amar.
Dupa prajire, semintele le-am pus in blender si le-am mixat impreuna cu sarea si
uleiul, pana cand amestecul devine ca o crema. O cantitatea de ulei mai mare
subtiaza amestecul. Cantitatea folosita de mine genereaza un produs destul de dens.
L-am pus intr-un borcan curat, de sticla. Dupa racire se pastreaza in frigider.
Cantitatea rezultata mi-a ajuns pentru trei portii de humus.
2. Reteta de humus:
Ingrediente: (am utilizat o ceasca de cafea de 200 mililitri ca masura).
2 si 3/4 cesti de apa cu sare - (dupa gust- eu am pus o lingurita de sare);
3/4 ceasca de faina de naut ( am luat-o de la plafar);
~3 linguri de ulei de masline;
1/3 din crema de tahini anterior realizata;
zeama de la o lamaie.
Cand apa fierbe, se adauga nautul mestecand foarte bine, pentru a nu face
cocoloase. Se mai tine cateva minute pe foc. Dupa aceea, daca mai este nevoie, mai
puteti folosi blenderul pentru o mai buna omogenizare. Lasam sa se raceasca putin
si adaugam uleiul, tahini-ul si zeama de lamaie. Melanjam foarte bine. Si gata!
Punem humusul intr-un borcan si, dupa racire, il pastram in frigider.
Cand il consumati puteti sa mai adaugati ce ingrediente aromate doriti.
Pofta buna!
Aceasta reteta am introdus-o pe site-ul "Dulce Casa: Colectia de vineri".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu