Carmen a redeschis jocul 'Reflexii in oglinda', preluandu-l de la Sorin,
Este o alta modalitate de a impartasi descoperiri speciale!
Nu auzisem de gem de coarne, doar de cornata!
Am gasit la Obor si mi-am zis ca un experiment nou de bucatareala ar fi
interesant. Spre deosebire de celelalte fructe, este un pic mai complicat de
realizat. Adica procedura dureaza mai mult !
interesant. Spre deosebire de celelalte fructe, este un pic mai complicat de
realizat. Adica procedura dureaza mai mult !
Etapele s-au derulat cam asa:
- Am pus fructele intr-o oala cu apa, depasindu-le cam cu doua degete
si le-am fiert la foc mic, pana cand fructelor li s-a crapat coaja.
Am si verificat daca sunt moi, doar sa fiu sigura.
- Am pus fructele intr-o oala cu apa, depasindu-le cam cu doua degete
si le-am fiert la foc mic, pana cand fructelor li s-a crapat coaja.
Am si verificat daca sunt moi, doar sa fiu sigura.
pulpa de samburi, utilizand o sita si o lingura de lemn cu care striveam coarnele.
Aceasta operatie am facut-o in doi pasi. Poza anterioara reflecta primul pas.
Nu cred ca samburii pot fi curatati manual din prima.
-Pentru a continua desprinderea pulpei, am mai incalzit apa si am turnat
peste samburi, reluand operatiunea printr-o alta sita, pe care o vedeti
mai jos.
Am spalat niste samburi si cele doua etape au fost suficiente. Acum ma intreb
la ce proiect sa-i folosesc! 😊
- Am adaugat zahar, cam 800 gr. si abia acum am intrat in zona cunoscuta.
Insa a trebuit sa schimb vasul, pentru ca lichidul mi s-a parut periculos
de aproape de margine si nu stiam comportamentul.
-In ultima imagine este finalul fierberii. Am verificat tot cu picatura,
adica in mod clasic.
Pentru ca au iesit si poze sclipicioase, m-am hotarat sa pun reteta si la jocul
reflexiilor. Daca mai aveti intrebari, va raspund in comentarii.
Cu siguranta sunt si alte retete, insa nu am apucat sa mai caut.
Sunt curioasa daca voi aveti experiente pentru un astfel de gem!
Reflexii (126) |
@@@@@@@@@
Nu stiu daca se potriveste acum, insa imi place sa-l ascult pe Tolle!
Si ceva de experimentat, daca aveti dispozitie:
Foarte frumos! Felicitari, esti harnica! Sa savurati gemul si sa va bucurati de aroma lui ♥
RăspundețiȘtergereUn sfarsit placut de septembrie, Suzana draga ♥
Multumesc, draga Carmen! A fost ceva inedit pentru mine.
ȘtergereMai ales ca nu vazusem asa ceva. Doar de macese am gasit. Insa acolo cred ca e si mai complicat.
Un final de saptamana cat mai placut!❤️😘
Ai răbdare, nu glumă! 😀
RăspundețiȘtergereEu nu fac decât dulceaţă de coji de portocale. E singura care-mi place destul de mult ca să consider că merită osteneala - nu prea des, cel mult o dată pe an. 😆
Noapte bună, dragă Suzana! ❤️😘
Rabdare am, doar ca mai putin la bucatareala. Insa eram amandoi si dadeam pe rand la fructe si ne amuzam de cum ne scapa lingura pe sita. Insa am razbit in cele din urma. Nu promit o recidiva, decat daca este o chestie vitala realizarea. Am insa niste dubii ca efectele gemului intrec cornata in efecte 'medicale'. Eu o tin doar pentru deranjamente stomacale si eventuale insiropari la tort si ala facut rar. O data pe an totusi ar fi rezonabil. Intre timp poate descoperim o solutie mai buna. Asta deja ma preocupa... 😀
ȘtergereNoapte buna, draga Vero! ❤️😘
Sigur ca am experienta cu astfel de gem! La mancat! 😊 Imi place! (hm. cred ca sunt prea multi ani de cand n-am mai mancat).
RăspundețiȘtergerePrivind imaginile mi s-a facut pofta de geeeeem... Avem de macese, cumparat, numai bun pentru a calma papilele gustative. si mi-am amintit cum prima si ultima data am facut si eu gem - de prune; am afumat totul perfect, desi nu l-am scapat de sub ochi (dar a fost... comestibil) 😊
Zile senine iti doresc, Suzana draga! ❤ Pupici! 😘
De prune nu cred ca am facut. As vrea sa experimentez o marmelada din mai multe fructe. Asta e pe agenda. Si de ardei iuti. Insa nu stiu cum, trebuie sa ma documentez. Mi-e greu sa inteleg cum l-ai afumat, daca il pazeai. Mie mi se intampla cand citesc ceva cand pazesc focul. Sistematic cafeaua se pravaleste din ibric...😊
ȘtergerePupici si weekend placut Diana draga! Salutari Brasovului tau!❤️😘
I hadn't heard of horn jam either but it sure looks quite good!
RăspundețiȘtergereNeither do I. My first time this experience.
ȘtergereBut it's quite good, indeed!
Have a fine weekend, Brian!
E un gem foarte bun, eu personal nu am făcut dar făcea mama mai demult, când îi permitea sănătatea. E migălos, dar cel de măceșe îl întrece cu mult, necesită trei site diferite.
RăspundețiȘtergereBanuiam despre macese, nu as indrazni. Am vazut cum arata fructul desfacut. Mi-e foarte neclar cum se separa pulpa lor. Eu le pun la un fel de suc, insa le las intregi.
ȘtergereAm mai mult curaj, daca va fi o data viitoare.
Weekend placut, Pompilia! ❤️😘
Toate ca toate dar nu ne-ai spus ce gust are acest gem 🙂. Eu stiu ca aceste fructe sunt putin amare.
RăspundețiȘtergereAmare? Nu mi s-a parut. Ai dreptate, nu am scris. Gustul e dulce acrisor si pentru ca am pus putin zahar si pentru ca nu toate erau coapte. Insa merisoarele mi s-au parut si mai acrisoare. Ele au facut parte dintr-alta poveste!🙂.
ȘtergereMă crezi că nu cred să fi mâncat vreodată? Au cumva şi o altă denumire? Oricum, arată bine şi te felicit pentru răbdare şi hărnicie!
RăspundețiȘtergereCum sa nu te cred cand nici eu nu am stiut de asa ceva, pana nu ne-a spus recent un prieten? Eu le stiu de coarne, alta denumire poate o fi, insa nu o stiu. Potecuta, stii deja ca rabdare am la experimente. Cu recidivele de acest fel ma mai gandesc...🙂
ȘtergereMultumesc si un weekend fain! ❤️😘
Nu am mancat niciodata fructe și nici gem de coarne. Dacă erai aproape de mine veneam să gust, m-ai făcut curioasă...hihi. Să ai o seară frumoasă, Suzana. Pupici
RăspundețiȘtergereDaca gasesti prin piata, ca a venit timpul, macar o cornata sa-ti faci. Ca si pe visinata. Este miraculoasa pentru deranjamente stomacale. Eu le fac mai soft. Cu vodca...🙂
ȘtergereNu se stie niciodata cand ne-am putea intalni. Daca Universul conspira...
Pupici si weekend placut! ❤️😘
No conocía esta planta. Y esa mermelada te dará muy buenos desayunos. Suzana. Que rica se ve.
RăspundețiȘtergereBuen fin de semana.
Un abrazo
Usually are from the mountains area. Full of vitamins. But I did not know that from them I could make jam. So, I tried.
ȘtergereNow you know if you find them...
A fine October, dear Laura! Hugs! ❤️😘
Tampoco yo había oído hablar y por lo que cuentas, debe de estar bastante buena,
RăspundețiȘtergereUn abrazo
It's very good, Antonia! I love the taste sweet and sour!
ȘtergereHave a fine October, full of beautiful images. Hugs! ❤️😘
Am mancat si eu coarne (cred ca despre cornata era vorba si erau de-li-cioa-se) prin anii 80 :D. Dela strabunicul meu din Prahova.
RăspundețiȘtergereDeci asa cu gemul... hmmm. De macese am mancat si este foarte bun. Nu am facut de niciunul.
Cu sita sunt experta.. la rosii :))))). Am dat la rosii prin sita .. Slava Domnului, am facut cateva sticle anul acesta. Macar atat, ca in rest... tanjesc efectiv dupa o conopida. Din piata nu mai iau ca in ultimele dati nu mi-a facut bine - cine stie ce mai pun si la aia :(.
Pupici ci felicitari pentru experiment :D Si.. pofta buna
:D
Nu stiu de ce nu am auzit de un astfel de gem. Doar de macese.
ȘtergereAdevarul este ca se si gasesc rar pe aici. Poate pe la munte mai des.
Nu stiu cum e cu rosiile, dar parca se puteau da printr-o masina din care ies samburii. Asa ceva nu am facut pana acum. Rux, poate ar merita sa explorati niste producatori mici, unde sa vedeti ce si cum cu legumele.
Multumesc. Pupici si numai bine la voi! ❤️😘
Am ratat in sempembrie multe postări de-ale tale. Chiar dacă e laborioasă, dulceața ta arata tare bine. Felicitări!
RăspundețiȘtergereLe vei gasi aici. Nu e nicio problema, doar tu sa fii bine!
ȘtergereEste cel mai laborios gem pe care l-am facut vreodata. O data pe an mi-am zis ca se merita. Nu stiu daca e la fel de dezinfectant precum este cornata, nu cred, insa e bunut. Multumesc, Niko!
Pupici! ❤️😘