Am primit de la o prietena o reteta de castraveti murati, ce mi s-a parut si
usoara si simpatica, asa ca m-am hotarat sa o experimentez. Si pentru ca
gustul lor mi s-a parut destul de bun, v-o impartasesc si voua.
- o jumatate de ceapa taiata mic;
- boabe mustar- 1 1/2 lingurite;
- boabe piper- 6;
- sare- o lingura rasa, potrivita ca dimensiune;
- zahar- o lingura rasa, potrivita ca dimensiune;
- morcov- 6-7 feliute.
- castravetii nu prea mari, se taie la un capat si se introduc cu taietura in jos;
- se toarna in borcan otet, pana la semn si apoi apa, dupa care se strange capacul.
Borcanele se pun la fiert la bain-marie. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se lasa
20 de minute la fiert. Se scot dupa ce se raceste apa.
Asta este tot. In oala mea nu prea mare, au incaput doar doua borcane.
Chiar daca arata ciudat, protectia am realizat-o cu ziare, asa cum am fost sfatuita.
S-au comportat foarte bine.
Dupa racire, am sigilat borcanele, asa cum fac si cu cele cu gem: am infasurat in
jurul capacului banda izolatoare, cam o tura si jumatate. Riscul de a intra aer,
mai ales daca avem un capac reutilizat, este eliminat.
Am deschis un borcan dupa doua saptamani. Deja erau facuti. Am folosit otet de
mere. Daca vreti un gust mai puternic, cred ca il veti obtine cu otet alimentar.
A fost o experienta interesanta si cred ca voi mai incerca!
Si fara legatura cu reteta:
Aproape asa pun si eu castravetii,doar ca nu pun ceapa si morcovi,dar pe fundul borcanului asez(ca sa le fie pat moale castravetilor) o crenguta de marar,una de cimbru si o frunza potrivit de mare de telina,pun cam 100ml de otet,si trei linguri rae de are.
RăspundețiȘtergereSunt dulci acrisori si crocanti.
Cred ca mararul, cimbrul si telina dau un gust aparte. E o completare foarte buna a retetei.Multumesc mult. :)
ȘtergereNoapte buna si un weekend cat mai placut!
Dacă rețetă este rapida, castraveții vor fi și mai murați? :p
RăspundețiȘtergerePS - în borcane, feliutele de morcov nu sunt conform rețetei :p
???Intrebare capcana? Totusi cred ca raspunsul este NU! :D
ȘtergereSper ca nu ai numarat feliutele! Erau si suprapuse... :D
O idee buna, imi plac atat murati, cat si in otet.
RăspundețiȘtergereAbia astept sa ma vad si eu cu camara pusa la punct. Am iesit pe usa spre piata, miercuri, si m-am intors ramburs dupa ce am alunecat pe scari. De aceea am si intarziat cu rubrica miercurea fara cuvinte. :D
Sper ca nu e prea grav. Sa te faci bine repede!
ȘtergereNu sunt adepta borcanelor uriase, Nu am unde sa le pun si apoi, odata deschise ar cam trebui sa le consumi. Borcanele mai mici se pot pastra mai usor.
Oricum mi-au placut la gust, asa ca voi relua. :D
Sanatate si numai bine iti urez!
Reţetă asemanatoare am şi eu fară sa tai castraveţii la unul din capete. Sunt minunaţi !
RăspundețiȘtergereTu de ce tai castraveţii, încap mai bine în borcan sau ai vrut să respecţi modul de lucru recomandat ? O seară placută să ai Suzana !
Am respectat recomandarea, dar m-am gandit ca scotand un mic capacel, la fierbere, poate sunt patrunsi mai bine.
ȘtergereNu ma pricep, ce sa-ti spun? Daca tie ti-au iesit si fara taietura, poate ca este si ideea de a sta mai stabili in borcan. Si asta e posibil.
Oricum, au iesit dupa gustul meu cu otetul de mere.
Seara buna si weekend placut, draga Geta!
Asta-i faina! De doua ori! :) Prima data pentru ca imi plac castravetii murati atat de mult incat ii mananc si fara "garnitura". A doua oara pentru ca mama, luni (cred), a pus la murat castraveti dupa aceasta reteta (a aflat-o de curand)! :) Nu stiu daca i-a taiat la un capat, dar ingredientele sunt acestea - mi-a zis cand am intrebat-o ce-s bilutele minuscule din borcan.
RăspundețiȘtergereNoapte buna si buna dimineata! :)
Zile fericite iti doresc, cu drag!
Imi pare bine de confirmare! Deja sunt fanul acestei retete. Si mie mi se pare simpla...:D
ȘtergereRetele abordate de mine nu sunt prea numeroase, dar sunt din cele care imi plac sau sunt experimente, asa, mai bio.
Buna dimineata si un weekend minunat sa ai, draga Diana!
Interesantă și ușoară,eu mai pun câțiva căței de
RăspundețiȘtergereusturoi și o floare de mărar uscată și sunt super...!
Îi fier 20 min de la primul clocot,nu mai mult!
Un weekend minunat Suzana!
Pup și îmbrățișez cu drag!
De usturoi uitasem. Ca si de clasicul marar. Dar am vrut sa respect reteta primita! Oricum, mi-a placut mult gustul. Vad ca este o reteta destul de cunoscuta. Eu habar nu aveam de ea! :D
ȘtergereUn weekend excelent, draga Elena! <3