tag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post2027923542939685783..comments2024-03-29T13:03:24.465+02:00Comments on Floare de Colt : Ghee Suzanahttp://www.blogger.com/profile/02360309840334959362noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post-84379761962440764942020-05-12T14:53:23.361+03:002020-05-12T14:53:23.361+03:00Ultima data am luat de la plafar, cred. Am gasit b...Ultima data am luat de la plafar, cred. Am gasit bio, in borcan de sticla, preferabil decat in conserva dar nu au mai adus.<br />Procesul nu e complicat, dar fara acel recipient cu maner gros nu as reusi. De el il ridic sa vad inauntru, cand s-a terminat fenomenul de precipitare. Si musai sa ai niste filtre de tifon, in trei-patru straturi, pentru ca nu poti culege toata spuma si ce mai exista ramane pe filtru. Daca ma gandesc ca e sanatos, trec peste inconveniente...<br />Oricum, cam 600 de grame de unt le topesti cam in 20 de minute.<br />Am constatat ca linkul despre proprietati nu mai e activ.<br />Asa ca adaug:<br />https://steaua-divina.ro/blog/55_ghee-untul-clarifiat-aliment-si-medicament.html<br />https://holistica.ro/gheea-ce-este-si-de-ce-super-merita-toata-atentia-ta/<br /><br />Cel mai important fapt este ca prin acest procedeu, punctul de fumegare creste mult si nu se mai arde, ca untul.<br /><br />Numai bine, Diana draga!<br />Si poate te hotarasti intr-o zi sa realizezi aceasta experienta! Pupicei! <3 Suzanahttps://www.blogger.com/profile/02360309840334959362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post-47039060921188814982020-05-12T10:46:59.491+03:002020-05-12T10:46:59.491+03:00Mie-mi pare un proces tare complicat! :) Dar sunt ...Mie-mi pare un proces tare complicat! :) Dar sunt genul "fara rabdare" in bucatarie, mai ales. :) As minti sa spun ca voi incerca, dar spun adevarul afirmand ca as folosi "ulei de unt". :)<br />Zile senine iti doresc, Suzana draga! Pupici! <3 Dianahttps://www.blogger.com/profile/02427758702030910995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post-14401195556856843592016-10-02T17:11:13.386+03:002016-10-02T17:11:13.386+03:00Aici nu e vorba doar de eliminarea apei ci si a pr...Aici nu e vorba doar de eliminarea apei ci si a proteinelor din lapte. Din ce am citit, precipitatul si spuma sunt considerate impuritati. Calitatea ei depinde enorm de eliminarea lor. Cu cat este mai pura cu atat rezista mai mult si nu neaparat la frigider. In unele articole am citit ca isi poate pastra calitatile zeci de ani. Oricum, merita de explorat subiectul...Suzanahttps://www.blogger.com/profile/02360309840334959362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post-45634821788128325912016-10-02T16:51:38.651+03:002016-10-02T16:51:38.651+03:00Am văzut, acum o să încerc. Eu ştiam metoda de eli...Am văzut, acum o să încerc. Eu ştiam metoda de eliminare a apei prin centrifugare (am făcut, în facultate vreo 2 săptămâni de practică la procesarea lactatelor). Mă uit şi la untul de arahide că parcă am prins cu coada ochiului că ai un articol.Dincolo de norihttps://www.blogger.com/profile/08405665903549767256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post-43512079930885256962015-10-07T17:44:44.584+03:002015-10-07T17:44:44.584+03:00Cred ca vei fi multumita. La bain marie nu exista ...Cred ca vei fi multumita. La bain marie nu exista pericolul sa se arda.<br />Cu spalatul trebuie atentie. Spuma astept sa se intareasca si o dau la cos. Este prea grasa. Si eu am inceput sa folosesc uleiul de cocos. Ca si acesta si gheea are punctul de fumegare mai inalt si nu se arde. De aceea sunt uleiuri mai bune.<br />Daca mai ai intrebari si ma pricep iti raspund cu placere.<br />Suzanahttps://www.blogger.com/profile/02360309840334959362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post-63552038810092145512014-08-18T14:28:36.845+03:002014-08-18T14:28:36.845+03:00Gheea dupa racire se solidifica, ramanand cremoasa...Gheea dupa racire se solidifica, ramanand cremoasa. Tinuta in frigider, chiar daca se intareste mai mult, ramane totusi cremoasa. Daca inlaturam spuma in timpul fierberii si avem grija sa turnam atent lichidul (prin tifon) fara sa antrenam precipitatul de la baza vasului, obtinem un produs care ramane omogen in timp.<br />Tin experimental o cutiuta cu putina ghee facuta in octobrie si are aceeasi consistenta.<br />Singurul lucru foarte important in realizarea acestui "ulei de unt" este sa indepartam toate impuritatile. Si cu putina rabdare, putem reusi. Si am citit ca untul trebuie sa fie nesarat.<br />Sper ca v-am fost de folos.<br />Suzanahttps://www.blogger.com/profile/02360309840334959362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9023878480660912523.post-51300268808762305202014-08-18T13:24:28.207+03:002014-08-18T13:24:28.207+03:00Ghee-ul e lichid sau solid?
Daca il lasam la racid...Ghee-ul e lichid sau solid?<br />Daca il lasam la racid, oare nu se alege singur deasupra, grasime, si la baza lichid-ul (ser-ul ) ? <br />o femeiehttp://iubescorasulmeu.blogspot.be/noreply@blogger.com