duminică, 20 aprilie 2014

Drob


Drobul pentru masa de Paste:


Ce mi-a trebuit:
-  maruntaie de miel ( o caserola de aproximativ 700 gr.);
- 3 legaturi de ceapa verde;
- 3 legaturi de marar;
- 6 oua;
- prapur; 
- mixul meu de condimente: sare, piper, cimbru, rozmarin, busuioc
                                             (amestecul sa incapa intr-o lingurita);
 Cum am facut drobul:
1. Fierbem un ou pentru ornat.
2. Calim maruntaiele in putin ulei cu apa.
3. Le maruntim impreuna cu ceapa si mararul (cu un aparat de maruntit sau tocate cu un cutit).
4. Adaugam 4 oua intregi si condimentele si amestecam bine.
5. Intr-o tava potrivita in care am pus hartie de copt, potrivim prapurul si turnam compozitia.
    Introducem tava in cuptorul preincalzit.
Prapur

6. Dupa ~15 minute, turnam peste drob un ou batut bine, pentru crusta, si ornam cu feliute de
    ou fiert.
7. In total, lasam drobul in cuptor cam 40-45 minute.
    Daca observam ca prapurul se umfla, il intepam cu o furculita.
8. Drobul se taie dupa ce se raceste.

    Pofta buna !

Si daca va tenteaza o reteta de pasca fara faina, o gasiti aici!
Si, impreuna cu un cos cu oua, meniul este complet!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu